Kilde: Fædrelandsvennen

Sveiser inn millioner


Sist oppdatert:


MANDAL: Samtidig har Mandalsfirmaet Verktøy Maskin AS solgt verktøy til samme oljeselskap for 4,2 millioner kroner.— Helt siden 1995 har vi hatt kontrakter på levering av skap og benker som bygges i rustfritt stål, sier daglig leder Arvid Lindland ved Bårdsens Smie og Mek. Verksted.Produktene leveres i første rekke til plattformene i Nordsjøen. For kort tid siden leverte sveiseverkstedet fire benker og fem verktøyskap til den nye oljeplattformen Åsgard B som nå ligger ved Kværner Rosenberg i Stavanger. I dag leveres også de siste tre reolene som skal brukes til å plassere flenser i på boredekket. Denne siste leveransen har en verdi på rundt en million kroner.- Totalt sett har vi levert 25 verktøyskap, 15 verktøybenker og åtte brannskaper til Statoil. Samlet har dette en verdi på nærmere fem millioner kroner, anslår Lindland.Tilfeldigheter

Bårdsens Smie og Mek. Verksted kom inn i oljemarkedet via tilfeldigheter. Gjennom en arbeider på en av plattformene fikk Lindland høre at denne type verktøyskaper ble brukt på de ulike oljeplattformene. Smia fikk lov til å gi inn anbud, og i konkurranse med et annet firma vant de frem med flere av produktene.- Statoil er naturlig nok strenge med hensyn til kvalitet og utførelse, men så langt har vi bare fått skryt, fastslår Lindland. Firmaet har nå inne pristilbud på fire brannskap, som Lindland også regner med å få leveranse på.- Hadde vi hatt bedre kapasitet er det utvilsomt mulighet til å utvide dette markedet. Likevel begynner det å bli sent, fordi det er mindre aktivitet med hensyn til nybygging av plattformer. Men samtidig er det flere plattformer som er i ferd med å skifte ut disse skapene til nye og mer funksjonelle i rustfritt stål. Mange av de forrige modellene var i aluminium, men det viser seg at dette materialet ikke er like slitesterkt.

— Svært gledelig at to små bedrifter har oppnådd kontrakter på rundt millioner kroner til oljeindustrien. Det viser at selv små enheter er i stand til å ta opp konkurransen med store leverandører, sier disponent Øyvind Skoie i Verktøy-Maskin AS til Fædrelandsvennen. Han konkurrerte mot åtte-ti andre firmaer, og gleder seg over det minste firmaet vant i kampen mot de store leverandørene. Av verktøykontrakten på 4,2 millioner kroner, ble hovedordren på 3,1 millioner sendt vestover i en fullstappet semitrailer forrige tirsdag.- Vi fyller blant opp skapene som kommer fra Bårdsen med komplett verktøy. I tillegg leveres det alle typer verktøy til oljeplattformen åsgard B, men i all hovedsak er det håndverktøy i grove dimensjoner, forklarer Skoie. Firmaet måtte leie seg inn i andre lokaler for å håndtere den store ordren på 41 paller før levering til Stavanger.- Vi har tidligere levert mindre ordrer til oljeindustrien. Nå håper vi på å komme inn i rammeavtaler på verktøysleveranser, sier Skoie.